Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

The best footballers


Οι δέκα καλύτεροι ποδοσφαιριστές όλων των εποχών 

1 . Ντιέγκο Μαραντόνα

Θεωρείται από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών,αγωνίστηκε στις Αρχεντίνος Τζούνιορς,Μπόκα Τζούνιορς,Μπαρτσελόνα,Νάπολι,Σεβίλλη,Νιούελς Ολντ Μπόις.Έβαλε σύνολο 258 γκολ και 34 με την Εθνική Αργκεντινής.
Το 1986 κατακτέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μεξικό με την ομάδα της Αργεντινής.



2 . Πελέ

Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του 20ου αιώνα σύμφωνα με την FIFA.
Αγωνίστηκε στις Σάντος και Νέα Υόρκη Κόσμος.Πέτυχε 1125 γκολ και 77 με την Εθνική Βραζιλίας.Το 1958 σε ηλικία 17 ετών κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Σουηδία σκοράροντας έξι φορές.Με την Εθνική Βραζιλίας κατέκτησε επίσης και το παγκόσμιο κύπελο του 1962,1970.



3 . Γιόχαν Κρόιφ

Aπό τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.Αγωνίστηκε με τις Άγιαξ,Μπαρτσελόνα,Λος Άντζελες Άζτεκς,Ουάσινγκτον Ντίπλοματς,Λεβάντε και Φέγενορντ.Σκόραρε 297 γκολ και 33 γκολ με την φανέλα της εθνικής Ολλανδίας.Σε συλλογικό επίπεδο κατέκτησε Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ολλανδίας, Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης, Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ισπανίας, Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και Διηπειρωτικό. Επίσης κατέκτησε τη δεύτερη θέση με την Εθνική Ολλανδίας στο Μουντιάλ της Γερμανίας το 1974.



4. Φραντς Μπεκενμπάουερ

Από τους καλύτερους αμυντικούς όλων των εποχών.Επαιξε στις Μπάγερν Μονάχου,Νέα Υόρκη Κόσμος και Αμβούργο όπου σκόραρε 81 γκολ.
Ως αρχηγός της ομάδας της τότε Δυτικής Γερμανίας οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του Μουντιάλ του 1974,συνολικά με την Εθνική Δυτικής Γερμανίας έβαλε 14 γκολ.



5 . Αλφρέντο Ντι Στέφανο

Από τους καλύτερους επιθετικούς όλων των εποχών,έδωσε 1.166 αγώνες πρωταθλήματος σε Αργεντινή, Κολομβία και Ισπανία και σημείωσε 829 γκολ.



6 . Μισέλ Πλατινί

Ο σπουδαιότερος Γάλλος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών,έπαιξε σε Νανσί,Σεντ Ετιέν και Γιουβέντους και πέτυχε συνολικά 224 γκολ.




7 . Μάρκο φαν Μπάστεν

Έχει ανακηρυχθεί καλύτερος ευρωπαίος παίχτης της χρονιάς τρεις φορές (1988, 1989 και 1992) και μία φορά καλύτερος παίχτης της χρονιάς διεθνώς (1992).Αγωνίστηκε με τον Αγιαξ και την Μίλαν και πέτυχε συνολικά 277 γκολ,το 1988 κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Εθνική Ολλανδίας.




8 . Μπόμπι Τσάρλτον

Από τους σπουδαιότερους Αγγλους ποδοσφαιριστές και από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.Επαιξε στις Μαν. Γιουνάιτεντ,Πρέστον,Γουότερφορντ πετυχένοντας συνολικά 208 γκολ.Με την φανέλα της Εθνικής Αγγλίας σκόραρε 49 γκολ.



9 . Φέρεντς Πούσκας

Ενας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην Ιστορία του ποδοσφαίρου,ως προπονητής οδήγησε το 1971 τον Παναθηναϊκό στην μεγαλύτερη επιτυχία που είχε ποτέ Ελληνικός σύλλογος στην Ευρώπη: στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών όπου ο ΠΑΟ ηττήθηκε 2-0 απο τον Άγιαξ .
Πέτυχε 513 γκολ με Ρεάλ Μαδρίτης και Χόνβεντ και 84 γκολ με την Εθνική Ουγγαρίας.



10 . Γκερντ Μύλερ

Ο πιο δεινός σκόρερ όλων των εποχών.Ως ποδοσφαιριστής της Εθνικής Γερμανίας πέτυχε 68 τέρματα και κατέκτησε το 1972 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το 1974 το Παγκόσμιο Κύπελλο.Στους συλόγους που αγωνίστηκε πέτυχε 487 γκολ.


Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλή επιλογή της δέκαδας που έπελεξες. Οι ποδοσφαιριστές αυτοί αντικατοπτρίζουν την κουλτούρα του ποδοσφαίρου του 20ου αιώνα, η οποία ήταν σίγουρα πολύ καλύτερη και πιο ρομαντική από την σημερινή. Θα συμφωνήσω απόλυτα με την πρώτη επιλογή(Diego Armando Maradona), καθώς θεωρώ ότι ο Maradona κατάφερε μέσα από τα κατορθώματα του στο γήπεδο να δώσει μια διαφορετική αξία στο ποδόσφαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή