Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Ρατσισμός στα γήπεδα

Ρατσισμός: Η μάστιγα που απλώνεται σαν δίχτυ και στο ποδόσφαιρο

Αποτελεί μία κοινωνική μάστιγα και ο θαυμαστός κόσμος του αθλητισμού αλλά και του δημοφιλέστερου των σπορ, του ποδοσφαίρου, δυστυχώς δεν μπορεί να την κρατήσει εκτός …συνόρων αν και δίνει τεράστια μάχη.
Ο ρατσισμός φανερώνει πνευματική σύγχυση, έλλειψη ορθής σκέψης, αδυναμία και δυσκολία στο να καταλάβει ο θύτης ότι μια τέτοια ενέργεια μειώνει και τον ίδιο ως άνθρωπο. Ένα φαινόμενο που από μόνο του είναι αποτρόπαιο , μία τεράστια προσβολή για την ανθρώπινη φύση.

Τα κρούσματα  ούτε νεόκοπο φαινόμενο είναι αν και δυστυχώς κάνουν όλο και πιο συχνά την εμφάνιση τους για ουκ ολίγους κοινωνικοπολιτικούς λόγους και εξαιρετικά σοβαρά σε πάμπολλες περιπτώσεις για να μην προκαλέσουν κάτι παραπάνω από ανησυχία και στην μεγαλύτερη παγκόσμια αθλητική οικογένεια.
130531081904-racism-in-football-gallery-1-live-video

Ρατσισμός είναι η πίστη στην ανωτερότητα μίας φυλής, θρησκείας ή εθνικότητας που συνδυάζεται από προσβλητική συμπεριφορά, ύβρεις και πρακτικές έναντι πολιτών διαφορετικών φυλών και εθνικότητας. Μπορεί να συμβαίνει σκόπιμα ή από έλλειψη κατανόησης και άγνοια. Μπορεί να συμβαίνει φανερά ή με συγκάλυψη, σε όλα τα επίπεδα ιεραρχίας ενός οργανισμού, μίας αγοράς ή ενός κοινωνικού τομέα. Στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ο ρατσισμός συνήθως εκφράζεται μέσω ύβρεων και χειρονομιών κατά αλλοεθνών ποδοσφαιριστών, μεταναστών, φιλάθλων γειτονικών χωρών ή μειονοτικών περιοχών.

451728002

Και για το λόγο αυτό οι δυο κορυφαίες συνομοσπονδίες του σπορ FIFA και UEFA έχουν όλο και ευρύτερη συνεργασία με  το διεθνές δίκτυο FARE (Football Against Racism in Europe) που έχει αναλάβει την ευθύνη για την παρατήρηση και «καταγγελία» ανάλογων φαινόμενων στο συγκεκριμένο αθλητικό πεδίο.


Ένα βιντεακι για το ρατσισμό στα γήπεδα :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου