Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Ποδόσφαιρο και παιδί


Γιατι ένα παιδί να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο ;

Το ποδόσφιαρο δεν αποτελεί το αγαπημένο σπόρ μόνο των μεγάλων αλλά και των μικρών. Η λεγόμενη στρογγυλή θεά γοητεύει απο μικρή ηλικία τα παιδιά, αφού απο πολύ νωρίς οι μικροί σταρ ξεκινούν να κλωτσούν την μπάλα. Τι τους προσφέρει όμως η ενασχόληση με το συγκεκριμένο άθλημα;


Σωματικά ωφέλη
Το ποδόσφαιρο προσφέρει πολλά σωματικά οφέλη σ' ένα παιδί. Σε ό,τι αφορά στα σωματικά ωφέλη το παιδί αποκτά ένα γερό και ευλύγιστο μυικό σύστημα καθώς και γερά οστά , λόγω των ασκ΄σεων δύναμης και ευλυγισίας που περιλαμβάνει.. Επίσης το ποδόσφαιρο εγγυάται πολύ καλή φυσική κατάσταση , αφού στην προπόνηση του εντάσσονται αερόβιες ασκήσεις, όπως το τρέξιμο και το sprint. Με λίγα λόγια , συγκαταλέγεται στα ομαδικά αθλήματα που γυμνάζουν όλο το σώμα του παιδιού.


Κοινωνικά ωφέλη
Οσον αφορά τα κοινωνικά ωφέλη, το ποδόσφαιρο μαθαίνει στο παιδί την πειθαρχία, την συνεργασία, την ευγενή άμιλα, την αποδοχή της ήττας και την όξυνση του πνέυματος, καθώς βοηθάει το παιδί να επικοινωνεί αποτελεσματικά με άλλους και ταυτόχρονα διασκεδάζει. Επιπρόσθετα καλλιεργεί το σεβασμό και την υπακοή στα παιδιά αφού τα υποχρεώνει να σέβονται τον προπονητή τους, τους συμπαίχτες  και τους αντιπάλους.





Η φιλοσοφία
Εκτός όλων των παραπάνω, αυτό που ωφελεί ενα παιδί είναι η κατανόηση της φιλοσοφίας του ποδοσφαίρου . Το ζητούμενο είναι τα παιδιά να αποκτησουν την ποδοσφαιρική πιαδεία και γνώση, με τη βοήθεια φυσικά των σωστών προπονητών, οι οποίοι θα τους μάθουν να σέβονται τους συμπαίκτες τους αλλά και τους αντιπάλους τους. Μέσα απο τη σωστή καθοδήγηση τα παιδιά αντιλαμβάνονται  το ποδόσφαιρο ως ένα παιχνίδι που διαρκεί 90 λεπτά και που όταν τελείωσει βρίσκει αντιπάλους να γίνονται φίλοι. Το συμπέρασμα; Αν ένα παιδί θελήσει να ασχοληθεί με το βασιλία των σπορ, οι γονείς και οι προπονητές του πρέπει να το ενθαρρνουν ώστε να αγαπήσει πραγματικά το ποδοσφαιρο , αφού τα ωφέλη που θα του προσφέρει είναι δεδομένα.